Khamis, 10 Disember 2009

TV Card

Assalamualaikum

sebelum ini saya menceritakan tentang barangan di dunia semata-mata iaitu modem broadband. Kali ini saya memperkenalkan TV card.

Kalau di Malaysia, tidak lengkap kalau rumah tiada televisyen. Di Malaysia, pada masa kini, mencari rumah yang ada melebihi 1 televisyen mudah dicari jika dibandingkan mencari rumah yang tiada televisyen.

Televisyen harganya amat mahal dan berat. Kalau televisyen LCD mungkin agak mahal dan TV jenis CRO agak berat diangkat. Dengan kecanggihan teknologi yang ada sekarang ditambah dengan adanya laptop, saya membeli sebatang TV Card. Dengan ada benda ini, saya dapat menonton televisyen dalam bilik saya sahaja.

Harga TV Card yang menggunakan USB ialah RM 185 di PCDepot, Kota Bharu. Jika ada harga murah lagi, sila pos komen anda.

Untuk makluman anda, saya membeli kworld USB Analog TV Stick II (UB390-A). Untuk maklumat lanjut sila klik disini.

Oleh itu, diharap saya akan menggunakan TV Card sebaik-baiknya dengan menonton Halaqah, Al-Kuliyyah, berita, Bicara Siswa, drama Korea dan program-program berfaedah.

TV card saya

Tonton Wonderpet dalam laptop

5 ulasan:

adLiNa berkata...

berapa harga nih?

uzailun berkata...

RM185 kat PC depot....

post komen kalau ada murah lg, tp yg USB punya....

G-kin berkata...

Haritu aku ingat nak sambar satu, tp memandangkan kat tempat aku tu nk tengok NTV7 pun xleh, so x jadi ah.

Kalau Astro cipta USB decoder kan bagus... bleh bawak Astro ke mana2 sahaja lol.

uzailun berkata...

owh....
boleh tengok Hagemaru....

cikgufizz berkata...

insyaALLAH...ia akn mengajar anda menguruskn masa yg lebih baikk...sebagai saudara sesama islam..sy doakan anda berjaya dlm menghadapi liku2 utk bergelar seorang guru..seorang pendidik~~~
insyaALLAH